img

Какво е Виртуален частен сървър VPS?

Виртуален частен сървър или VPS на кратко е форма на хостинг услуга  хибрид между споделен (shared) хостинг и нает хостинг (dedicated hosting).

Как да знаем, че именно това решение е правилното за конкретните цели?

Ще се опитаме да изясним предимствата и недостатъците на VPS хостинга, за да ви помогнем по-добре да решите дали е подходящо за вашите начинания.

Виртуалният частен сървър е разделен така, че да има собствена операционна система, дисково пространство и трафик. Какво точно означава това? Физически сървър, който се намира в център за данни и се използва за хостинг на VPS. Този сървър се разделя на различни пространства, които създават собствен виртуален сървър. Титулярят на виртуалния сървър вижда само виртуалната си среда и може да рестартира сървъра си или да го използва, сякаш е нает сървър (dedicated server).

Пространството действа точно като нает сървър(dedicated server), но в действителност е част от един физически сървър. Тъй като действа като нает сървър, това е добро решение което практически излиза доста евтино за ползвателите му.

Кой използва VPS хостинг?

Много клиенти предпочитат VPS хостинг, защото имат по-голям контрол над средата му. Дори и да не се нуждаят от всички системни ресурси, които са им разпределени във VPS и споделената среда да е също толкова подходяща, контролът, който им се предоставя си струва допълнителния разход.

За хората, които се нуждаят да разполагат със собствен сървър, но са малко предпазливи по отношение на технологичното ноу-хау, което е необходимо, VPS хостингът е добро начало. Те могат да го изпробват и да увеличат своя набор от умения, без да се ангажират с много пари в самото начало.

Какви са ползите от VPS хостинг?

Както при всички видове уеб хостинг, има плюсове и минуси за всеки и всеки един е подходящ за конкретни обстоятелства. Обикновено виртуалният частен сървър има много предимства. Те включват:

  • Не се изисква да разполагате с технологичен но-хау за изграждането и поддържането на физически сървър.
  • Много планове за VPS могат да бъдат персонализирани да отговарят на вашите нужди, така че да плащате само за това, което искате. Няма нужда да плащате и да се справяте с функциите, от които никога няма да се нуждаете.
  • Много планове за хостинг на VPS са лесно мащабируеми. Можете да започнете с минимално количество ресурси, само тези, от които се нуждаете. След това растейки, постепенно увеличавате вашия хостинг план, за да отговоря на вашите нужди. Не е нужно да плащате за големи ресурси, без все още да имате реална нужда от тях.
  • Имате много повече контрол върху виртуалния си сървър. Вероятно ще имате пълен достъп до вашето съдържание (root достъп) и възможността да използвате скриптове, които може да не бъдат разрешени в друг тип хостинг среда.
  • Имате същата техническа поддръжка, както при другите типове хостинг.
  • Можете да изберете и хостинг, при който хостът поддържа напълно или частично някои от услугите.
Оставаме на разположение за въпроси и съвети във връзка с VPS технологията.

С радост ще ви консултираме за най-добрите VPS решения!

icon
Телефон за контакт

0885 402 444

Не се колебайте да се
Свържете с нас

    този сайт е защитен с reCAPTCHA
    Поверителност Условия

    bg_BGБългарски